středa 6. května 2015

Pozvání na reSite 2015

Pan Martin Barry při zahajovací launch party 21.dubna v Praze. Opět plný energie. 







Určeno našim českobudějovickým radním:

Vážení pánové radní,

    za náš spolek Domovina jsme byli letos přizváni na zahajovací Launch Party 4. ročníku konference reSite konané v Praze. Zúčastnili jsme se dosud všech tří ročníků, jejichž úroveň byla vysoká až špičková, pro účastníky (tedy i pro nás) velmi přínosná. Měli jsme možnost sledovat vystoupení a prezentace skvělých osobností jako Jana Gehla, dánského architekta a guru měst přátelských ke svým obyvatelům, Janette Sadik-Khan, vysoké NY komisařky pro dopravu, Alexandrose Washburna, hlavního urbanisty světové metropole NY, Craiga Dykerse z norského ateliéru Snohetta (Opera v Oslu, knihovna Alexandrina v Egyptě), starosty Palmera z města Tübingen, jež je příkladem přátelského živého města, Benedetty Tagliabue, italské architektky („Believe in your city“), skvělého Enrique Peňalose, někdejšího starosty města Bogota a mnoho dalších vynikajících osobností. 

Charismatický Enrique Peňalosa
Organizátoři konference s velkým nasazením nabízejí své schopnosti a talent, aby pomohli (nejen v naší zemi) prezentovat dobré urbanistické koncepty a pokrokové myšlenky. Konference v Praze je výjimečná svým umístěním. Ve městě s úžasnou historií, kde významný evropský panovník Karel IV. rozhodl o rozvoji města a země. Jak symbolické, že byla zvolena Praha. Cena účasti na konferenci je bezkonkurenční, kvalita programu vysoká. Na loňském 3. ročníku pronesl své představy exprimátor Tomáš Hudeček a paní Věra Jourová. Nadchli nás. Letos je pozvána primátorka paní Krnáčová. Pan Hudeček do jednoho z panelů diskutujících.

Na prvním ročníku konference vizionář Jan Gehl městu České Budějovice popřál mnoho úspěchů v úsilí za „more people friendly city“. Při letošní (zahajovací) launch party pan Martin Barry, urbanista a úžasný organizátor, město České Budějovice zmínil na úvod své řeči, když popsal své pocity po loňském 3. ročníku a proč vidí (spolu s celým reSite týmem) smysl fóra na téma urbanismu na prahu nového tisíciletí. Cítíme v tom symboliku a výzvu pro nás, přesvědčit vás, naše politiky, nenechat si ujít příležitost setkat se s osobnostmi a shlédnout prezentace jejich děl a zkušeností, jež jsou všechny zaměřeny na jeden cíl, aby se nám v našich městech dobře žilo. Je naším velkým přáním, aby zástupci právě našeho města České Budějovice byli mezi prvními politiky, kteří svou účastí projeví otevřenost myšlenkám dobré budoucnosti měst. Budeme na Vás hrdi.

18. -19.června 2015 

Přání Jana Gehla pro nás mnoho znamená


Za spolek Domovina (za živé město)

Irena Šefčíková
Lukáš Kosička
Barbora Kubatová
Vladimír Šefčík
Karel Skalický




Žádné komentáře: