neděle 2. srpna 2015

Vylepšeno, hotovo.

Foto 1: Naše představa zpřístupnění malebného parčíku veřejnosti a obyvatelům přilehlých obydlí se u vedení města nesetkala s pochopením. Stromy nahradila nová výsadba (foto 2).

Kde jsme si představovali zpřístupnění krásného veřejného prostranství lidem a žádali o něj vedení města (foto 1), byla provedena úprava a deklarovaná kvalitní náhradní výsadba nových stromů (foto 2). Kde jsme si představovali zkrášlení plochy trvalkami a chtěli přiložit ruku k dílu (foto 3), jsme neuspěli (foto 4). 
Obě na sebe navazující místa se obzvláště v letošním suchém létě těší kardinálnímu zápachu z čehosi, co se nachází za přilehlým ohrazením. Místa s obrovským potenciálem být malebná a lidmi vyhledávaná, svůj půvab ztrácejí. Jaký je důvod, aby město nemělo spoustu hezkých míst, aby za krásou a zelení nebylo třeba jej opouštět? Aby byla veřejná prostranství půvabná jako zahradnictví (foto 5). Zeleň a krásu je třeba pěstovat. Pouhá údržba, navíc nedostatečná, ji nevytvoří.
ZKRÁŠLOVÁNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ je v možnostech nás všech.

Foto 2: Bez vody nic neroste, bez stínu trávník rychle usychá 
Foto 3: Představovali jsme si zkrášlení prostoru

Foto 4: Přijeli jsme se vykoupat.

Foto 5 ze zahradnictví

Mohl to být krásný parčík. Letošní sucho a absence stromů udává někdejšímu nádhernému místu novou podobu (srovnej s fotem 1)



Žádné komentáře: