pátek 6. května 2016

Dokázali jsme to

Na jaře 2015 jsme chtěli předvést, že stačí málo, 
pouhé odhodlání a pracovité ruce, a z opomíjeného a zanedbaného prostranství s obrovským potenciálem uprostřed města lze OKAMŽITĚ něco vytvořit. Stačí je vyčistit, prostříhat, otevřít, udržovat. Po úpravě se místo jakoby mávnutím proutku proměnilo v prosluněný nádherný břeh na soutoku Vltavy a Malše. Letos jsme v rámci "Ukliďme Česko" místo znovu vyčistili. Máme obrovskou radost, že se nám záměr plně podařil.                                                          

Totiž názorně předvést, že si místo, vyhlášené jako ono, kam si netrpěliví kolemjdoucí chodívali "odskočit" či vyhlášené jako feťácké, našli ti, kteří chtějí posedět a pokochat se na slunci krásou prostředí. Prosíme tímto město, a také jej ještě zvlášť oslovíme, ať břeh udržuje sečením a umístí na něj konečně lavičky. Starší generace je má raději, mládí je v podstatě jedno, na jakou podložku usedá. Navíc, v máji až augustě (jak říká slovenské pořekadlo, když měsíc nemá v názvu "r") lze na mez sedat bez obav.




Kontejner tam, kde by byla pro lavičky dána pevná podložka (lepší údržba v jejich okolí a pod nimi) a místo nádherné k posezení , firma provádějící údržbu (nikoliv pěstování) zeleně sveřepě hájí, že nemá kam jinam postavit. Je to opět hledání důvodů, nikoliv způsobů. Škoda. Věříme, že nakonec rozum zvítězí. 


Řeka čaruje aneb co lidi ve městě drží. Máj 2016, u Vltavy, České Budějovice.


Foto a text: Šef.



Žádné komentáře: